Individueel aanbod

Website voor jongeren: jouwGGD.nl

Jongeren van 13 tot 23 jaar kunnen via de website JouwGGD.nl online betrouwbare informatie vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs. Naast informatie vinden kunnen jongeren ook reacties plaatsen, chatten of een live afspraak maken met een GGD-arts. 

Alle informatie op de website is geschreven en gecheckt door medische professionals. Na een startperiode in Amsterdam worden website, chat en mail nu landelijk door 22 GGD-en ingezet.

Naast algemene informatie is er ook een locale pagina met onderwerpen die specifiek in de betreffende regio spelen en regionale hulpverleningsinstaties.
JouwGGD.nl is ingedeeld in thema's en onderwerpen. De onderwerpen variëren van aambeien tot zelfdoding. 


Videohometraining (VHT)

Videohometraining is voor alle ouders en/of opvoeders die moeilijkheden ondervinden in het opvoeden van hun kinderen en hier graag wat aan willen doen.
Videohometraining betekent letterlijk: videothuisoefening. Het is een methode waarbij ouders en/of opvoeders geleerd wordt om op een goede manier contact te maken met hun kind(eren). Hierdoor wordt de sfeer thuis gezelliger en wordt het opvoeden van je kinderen makkelijker.
Aanmelden:  via  tel 0594-517656 of tel 0594-500824.


BOR (Begeleide Omgangsregeling)

De impact die (echt)scheiding heeft op ouders, maakt soms dat zij het niet eens kunnen worden over een omgangsregeling voor hun kind of kinderen. De Begeleide Omgangsregeling (BOR) van Humanitas kan in dit soort situaties ondersteuning bieden. BOR is een omgangsregeling waarbij een vrijwilliger van Humanitas als begeleider aanwezig is tijdens de omgang van het kind met de ouder die niet de dagelijkse zorg voor hem heeft. De begeleiding die wordt geboden is veelal praktisch van aard. Zo wordt ondersteuning geboden bij het maken van afspraken tussen de ouders, bij de overdracht, etc.
De geboden hulp is gratis. Eén van de ouders moet WA verzekerd zijn.

Meer informatie of aanmelden: 
Via het contactformulier Humanitas of
via de projectcoördinator Christine Noot
Bereikbaar: di en do 10-12 uur via tel 050-3120633
Bereikbaar: wo van 10-12 uur: 06-83810476.


Integrale Vroeghulp

Onze dochter ontwikkelt zich heel anders dan de oudste, er klopt iets niet, maar wat?
Mijn buurvrouw zegt dat mijn zoon autistisch is, is dat zo?
We weten dat ons kind een meervoudige handicap heeft. Hoe gaan we nu verder?
U bent bezorgd over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind maar u weet niet wie u daarbij kan helpen. Of is het minder duidelijk?  Zegt uw gevoel dat er iets met uw kind aan de hand is, maar weet u niet precies wat?
Wacht niet af en bespreek uw vragen en zorgen met de mensen van Integrale Vroeghulp. Juist als uw kind nog klein is, zijn zij er voor uw kind en u.
Voor meer informatie over Integrale Vroeghulp en/of aanmelding:
Coordinator Integrale Vroeghulp, via MEE Groningen, tel 050-5274500 of kijk op de website van MEE Groningen . Of aanmelden via het CJG en vragen naar Integrale Vroeghulp.


Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap is voor ouders met een pasgeboren baby, die om wat voor reden dan ook net dat beetje extra hulp bij de opvoeding prettig vinden.  Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, tips of adviezen.
Tijdens een consult op het consultatiebureau is er niet altijd voldoende tijd om een lang gesprek te voeren. Dan kan het programma Stevig Ouderschap een mooie aanvulling zijn.
U bepaalt zelf welke onderwerpen u met de verpleegkundige wilt bespreken. Onderwerpen die u van belang vindt om een moeder of vader te kunnen zijn op een manier zoals u zou willen en waarbij u het fijn vindt om een luisterend oor te krijgen of waarbij er met u wordt meegedacht.
Stevig Ouderschap wordt gegeven in de gemeenten  Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn.
De Stevig Ouderschap-verpleegkundige komt ongeveer 6 keer bij u thuis.
Deelname aan het programma is gratis. Indien nodig wordt Stevig Ouderschap tijdens het eerste huisbezoek van de verpleegkundige aangeboden aan ouders.
Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnr 050-3674991 of informatie vragen via het consultatiebureau.
Meer informatie over Stevig Ouderschap kunt u vinden op de site van www.stevigouderschap.nl